dilluns, 30 d’abril de 2018

XIFRES I LLETRES


Us mostrem un vídeo del joc adaptat i inspirat en el programa de televisió, Xifres i lletres. Com molt bé diu el seu nom, es juga amb les lletres i els nombres.
En aquest tutorial us ensenyarem com es juga amb les lletres i aconseguir tenir més vocabulari, les xifres les deixem per més endavant.  

És un joc en què cal formar la paraula més llarga possible a partir d'una sèrie de lletres escollides a l'atzar, classificades en dos blocs: consonats i vocals.

Es pot jugar sol o en companyia i en català o castellà. En el cas de jugar en català hem de tenir clar certes lletres: ç, l.l ,ny, qu, ja que no tenen una carta específica. Si volem confegir una paraula amb elles, és necessari que hi siguin totes a sobre el taulell (si volem confegir una paraula amb "ny", cal que sobre el taulell observem la "n" i la "y").
Tanmateix, és un joc que es pot editar a dins la classe o a casa , a la vegada té vàries maneres de jugar. Nosaltres us presentem la manera més tradicional. Els i les ARDISPREN'S, tenim una nova versió: ens inventem una paraula, la més llarga possible, o un missatge que vulguem transmetre, i busquen la persona adient per poder-ho confegir... i sorpresa ... com costa endevinar-la.... A vegades el missatge ens sorprèn.

També trobem aquest joc per Internet.

Esperem que us agradi!
Ardispren's. 


Clique aquí per veure el vídeo 


Material necessari: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada